dilluns, 24 de gener del 2011

Festa major d'hivern a Albarca

Enguany –amb fred, però sense neu– hem tornat a celebrar la festa major d'hivern, per Sant Vicent (com deien la gent gran del poble) o Vicenç (com acostumem a dir , nosaltres), el 22 de gener. Diu la llegenda que el sant va passar per Albarca de camí cap al martiri i que per això és el titular de la parròquia.
Ofici de festa major, en record de Miquel Blay, el disabte. Diumenge, xerrada informal i acompanyada d'imatges, sobre alguns costums tradicionals propis de les festes d'hivern als pobles de Montsant. Pràctiques del passat que potser poden ser idees per al futur: protagonisme de la canalla i tradicions de foc. Després, dinar col·lectiu de calçots i carn a la brasa, no cal dir res més. Amb pitets elaborats en exclusiva per a la diada!
Tot això, organitzat per l'animosa junta de l'Associació de Veïns que ja pensa quina en pot fer de nova. Us deixem algunes imatges del dinar:













Si en teniu més i les voleu publicar, les podeu enviar a carxana@migdia.cat

1 comentari:

Pla del Castell I y II ha dit...

Un dia divertit en companyia de la gent del poble, que sempre està disposada a passar una bona estona tots junts. A veure si ens animem i repetim aviat. Als que ho vàreu organitzar, moltes gràcies per tot, que ja sabem que mai es fàcil. Ànims i esperem amb ganes la propera iniciativa.