dimarts, 18 de gener del 2011

Descobreix el Parc 2011

Un any més, el Parc Natural de la Serra de Montsant, ha presentat la programació d’activitats del primer semestre de la campanya «Descobreix el Parc Natural de Montsant», que té com a objectiu donar a conèixer el valuós patrimoni natural, històric i cultural d’aquest espai protegit. Les activitats es van presentar, en roda de premsa, a l'Espai d'Informació Ambiental, a Reus.


Foto: Catsud

Com a novetat, la campanya ja comença aquest mes de gener, amb el Cens de duc a Montsant, on hi pot participar tota persona interessada. La programació continua amb un seguit de rutes guiades de senderisme interpretatiu i amb sortides naturalístiques dedicades als ocells i als amfibis i rèptils.

Per aprofundir en el coneixement de determinats aspectes del medi natural s’ha organitzat un curs d’introducció a l’ornitologia i un curs d’aproximació a la flora i vegetació de Montsant, amb l’ICO i amb IHCN, respectivament. Un altre bloc important són les sortides-tallers, que majoritàriament compten amb col·laboradors locals i que ens permetran conèixer de més a prop temes com la pesca al riu Montsant, l’arquitectura de pedra seca, els valors espirituals de Montsant i els usos i propietats de les plantes.

Com a novetats es celebrarà el dia Dia de la Mel a Ulldemolins, i es prepara un taller i cuina amb melmelades a la Vilella Alta. De nou es celebra el Dia Europeu dels Parcs amb la VII Diada del Parc a l’escola, aquest any a Ulldemolins. Entre el 30 de març i l’1 d’abril tindran lloc les VI Jornades del Parc Natural de la Serra de Montsant, sota el títol: «La pastura a la muntanya mediterrània: gestió i patrimoni».

Quant a exposicions permanents, a la Cartoixa d’Scala Dei hi ha ubicada «Les ermites de Montsant», i a la nova seu del Parc a la Morera de Montsant, es pot visitar l’exposició i audiovisual: «Mas Roger. Patrimoni sonor de Montsant».

En aquesta pàgina us podeu informar de les activitats del Parc