dilluns, 26 d’abril del 2010

Albarca-Cornudella-Siurana decideixen SÍ, amb un 37,93% de participació




Després d’una jornada que ha combinat la crida a la participació amb la celebració festiva del referèndum, els resultats de la consulta al municipi de Cornudella sobre la independència han manifestat clarament la voluntat que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social.

Padró (>16 anys): 899
Vots: 341
Sí: 308
No: 19
Blanc: 12
Nul: 2

Amb una participació del 37,93% sobre el padró del municipi, Albarca, Cornudella i Siurana han votat a favor del amb un 90,86%. La posició del No ha obtingut un 5,57% dels vots.

El treball col·lectiu de la comissió, de les entitats i de totes les persones dels pobles de Cornudella, Albarca i Siurana per un objectiu comú ha fet possible la celebració d’aquest referèndum, l’organització del qual ja era un primer èxit assolit.



Durant el dia d’avui s’han celebrat diversos actes: cercavila de gegants, vermut popular, xocolada i jocs per la mainada que han comptat amb un bona participació. Des de les 9 del matí a les 8 de la tarda l’afluència de votants ha estat continua, si bé la màxima concentració s’ha produït cap a la 1 del migdia. L’anècdota de la jornada l’ha protagonitzat la persona més gran que ha vingut a votar –de 93 any– i que ha presentat un DNI de fa 30 anys, on no hi constava la lletra.



A les 8 del vespre s’ha tancat el col·legi i s’ha iniciat el protocol de recompte de vots. Primer, s’han introduït el vot anticipat i a continuació ha començat el còmput manual de totes les paperetes. L’escrutini, públic, ha estat seguit per més de 50 de persones a la sala. La diada ha acabat amb una copa de cava per celebrar els resultats.

La plataforma ha valorat molt positivament els resultats del referèndum, i, especialment, l’experiència d’organització de la consulta, agraeixen la col·laboració d'entitats i particulars i feliciten a tots i totes els que avui han fet un demostració de democràcia participativa.

Que tot està per fer, i tot es possible.