dimarts, 13 d’abril del 2010

Acte central de la campanya



Dissabte dia 10 al matí va organitzar-se la segona jornada del vot anticipat a la plaça de la Vila de Cornudella entre les 12 del migdia i les 2 de la tarda. Tot i que al poble no hi havia tan moviment com el passat Dissabte de Pasqua, diversos cornudellencs van preferir exercir ja el seu dret a decidir sobre la consulta per la independència i es van interessar per com estava anant la campanya.

Al vespre, la plataforma havia organitzat un acte al teatre la Renaixença que finalitzava amb la projecció del partit Madrid-Barça i un esplèndid pica-pica a càrrec de l'organització i amb la col·laboració d'entitats del poble que donen suport a la campanya. Durant l'acte, es va organitzar una "Porra per a la consulta": el 50% dels fons recaptats estan servint per finançar els actes i materials de la campanya.

Salvador Palomar (com a editor de La Carxana, d'Albarca), Àlvar Busquets (de Cornudella) i Andreu Bartolomé (de Siurana), van exposar perquè era important participar en la consulta per a la independència de la nació catalana, subratllant que la pròpia organització de la consulta ja era de per ella mateixa un èxit. La sala de la Renaixença va comptar amb un públic nombrós i interessat en escoltar els arguments que motivin a anar a votar.

La comissió organitzadora va considerar que el resultat de l'acte va ser molt positiu perquè s'aconseguia així un dels principals objectius de la campanya: la divulgació plena de la celebració de la consulta del 25 d'abril, i que per tant, que els veïns i veïnes del municipi sàpiguen que aquell dia Albarca-Cornudella-Siurana decidim! I que aquest és un exercici de veritable democràcia participativa.