divendres, 16 d’agost del 2013

La festa major d'enguany

Ja s'ha acabat la Festa Major d'enguany, al poble. Resta l'anada a l'ermita de la Mare de Déu de Montsant, demà  dissabte 17 d'agost, on es trobarem amb altres persones que arriben d'Ulldemolins, Cornudella, la Morera o altres poblacions.
Dissabte passat es parlava de les caçons de pandero als pobles de Montsant. Un repertori tradicional que ha tornar a agafar força i s'actualitza com a proposta de cançó festiva, improvisada i participativa. El públic, que va omplir l'església, va arribar de diferents pobles de la comarca i també d'indrets ben allunyats...
Dins el programa «Cantar amb el pandero» que impulsa Carrutxa, i amb la col·laboració de músics, cantadores i cantadors de l'associació Cor de Carxofa, després del sopar a la plaça del Forn, es va organitzar una sessió de cant improvisat que va acabar, com pertocava, ballant la jota.
Aquest dijous, els nans del poble –Vicent i Montsant– van acompanyar i saludar a l'entrada i sortida d'ofici. A la tarda, es va celebrar la tradicional tirada de bitlles, amb les característiques pròpies d'espai i normes que tenim al poble. I, tot seguit, Pep Blay va oferir un recital de poemes «Suite Sofia» que ha dedicat a la seva filla.