dimarts, 20 d’agost del 2013

Diades de Festa Major i aplec a Montsant

Albarca, Siurana i Cornudella de Montsant han celebrat les seves festes majors aquests dies d'agost. La d'Albarca, la més petita, va tenir com a activitats destacades, la jornada dedicada a les cançons de pandero als pobles de Montsant, la tradicional tirada de bitlles o el recital de poemes de Pep Blay. 

 
Els nanos d'Albarca saludant a l'entrada d'ofici

A Cornudella, una novetat important fou la presència dels Brivalls. La nova colla castellera, que agafa el relleu de la històrica agrupació –única al Priorat– es va estrenar, encara sense camisa, amb una excel·lent –fa ben poc temps que van començar a assajar– actuació a la Figuera, amb el tres i el quatre de sis descarregats i el pilar de cinc, també descarregat. En l'acte del pregó, a Cornudella, van enlairar els seus pilars davant la Casa de la Vila i van portar un pilar al balcó.Pilars dels Brivalls de Cornudella, davant de la Casa de la Vila

Correfoc a Cornudella, amb els diables Voramar

Com és habitual, el 17 d'agost fou dia de pujar a Montsant. L'aplec a l'ermita de la Mare de Déu va reunir a centenars de persones d'Albarca, Cornudella, la Morera, Ulldemolins i altres poblacions. I, com cada any, les noies i xiquetes –cada cop n'hi ha més– que porten el nom de Montsant es van fer una fotografia de grup.

 

Les Montsants a la porta de l'ermita

Fotografia de grup dels assistents de la Morera de Montsant