dilluns, 23 d’agost del 2010

Centre d'interpretació de l'oli a Margalef




Des del Parc Natural de la Serra de Montsant ens comuniquen l’obertura del Centre d’Interpretació de l’Oli i de les Economies Productives de Montsant. Aquest equipament està situat a Margalef i funciona, al mateix temps, com a punt d’informació del Parc Natural. Aquest és un nou espai per a la divulgació del patrimoni natural i cultural de Montsant així com pel foment de la cultura de l’oli.

El Centre disposa de dues plantes: en la planta superior, que és la d’entrada i punt d’atenció al visitant, l’usuari pot veure una rentadora d’olives en funcionament així com una rèplica d’una cuina tradicional. En aquesta sala es projecta l’audiovisual: “Els fruits de la terra”, destinat a donar a conèixer el Parc Natural de Montsant i les activitats econòmiques que s’hi desenvolupen.

La planta baixa, a partir d’una ambientació museogràfica i restauració de les peces que hi havia, permet recorre les diferentas parts del procés d’obtenció de l’oli a partir d’un itinerari autoguiat que s’acompanya d’un tríptic. Aquí hi trobareu la mòlta i la premsa de les olives, les bassetes de decantació, la conservació en trulls, la pesada, l’espai del moliner, el costum de la rosta i el sistema de transport de l’oli un cop elaborat.

L’horari d’obertura al públic és:

Setembre
Divendres: de 17 a 20 h.
Dissabtes: de 10 a 14 h. i de 16 a 19 h.
Diumenges i festius: de 10 a 14 h.

Octubre, novembre i desembre (fins el dia 20 de desembre)
Dissabtes: de 11 a 14 h. i de 17 a 19 h.
Diumenges i festius: de 11 a 15 h.