diumenge, 30 d’agost del 2009

La revista a la diada del PNMON


Ahir dissabte, La Carxana va ser present a la diada «Gaudeix el Parc en família» que el Parc Natural ha organitzat, aquest any, a Cornudella. Al matí, amb una parada que va servir per donar a conèixer la revista i facilitar exemplars dels números d'anys anteriors que encara tenim –la major part estan exhaurits– a les persones interessades. També hi havia una mostra de les publicacions editades per l'associació Carrutxa referents als pobles de la serra de Montsant.

Al matí es van desenvolupar diveros tallers i activitats per a la canalla

Al vespre, a l'Ajuntament, es va presentar el programa de recerca «Montsant, front de guerra» que ha desenvolupat Carrutxa entre el 2007 i el 2009, en el marc de la col·laboració amb el Parc Natural i amb el suport del Memorial Democràtic. El treball que estudia el pas del front pels pobles de la serra, abasta cronològicament des de la primavera-estiu de 1938, quan els nostres pobles esdevenen rereguarda del front de l'Ebre fins a l'ocupació per part de les tropes franquistes, el gener de 1939. Sense renunciar altres fonts documentals i bibliogràfiques, la recerca empra força la memòria personal, oral –per mitjà d'entrevistes– o escrita, en diaris i dietaris de guerra.

A banda de les publicacions que s'anuncien per a finals d'aquest any, aquesta recerca ha possibilitat altres activitats con conferències o la publicació d'articles com sobre «La Guerra Civil al mas del Lluc» dins el número 14 de La Carxana , que fou repartit entre el públic assistent que omplia a vessar la sala d'actes municipal.

Tot plegat va servir per col·laborar en una jornada que fou un èxit i que es consolida com una trobada de referència per a descobrir els valors de la serra de Montsant. Per La Carxana ha estat una oportunitat de donar a conèixer la publicació i establir futures col·laboracions, en la línia de mantenir la revista com eina de qualitat per a la divulgació de la història i el patrimoni cultural d'Albarca i dels pobles propers de Montsant.



2 comentaris:

Unknown ha dit...

Com es poden aconseguir les revistes d'anys anteriors?

Salvador Palomar ha dit...

Només en queden dels últims anys (núms 11, 12 i 13) i algun exemplar del 5. Fora d'Albarca, en pots trobar, per exemple, a l'oficina d'informació turística de Cornudella i a la Llibreria Gaudí de Reus.