dilluns, 7 de juny del 2010

Èxit i curiositats al 1er mercat d'intercanvi de Cornudella de Montsant


Aquest dissabte 5 de juny s'ha celebrat amb força èxit de participació el Primer Mercat d’Intercanvi a Cornudella de Montsant, a iniciativa de l'Associació de Dones de Cornudella. El mercat va tenir lloc a la plaça de la Vila des de les onze del matí fins a quarts de tres de la tarda.

Segons l’organització, la iniciativa va tindre una molt bona acollida entre els vilatans i visitants del poble, que al llarg del matí van anar passejant de parada en parada per conèixer el funcionament d'un mercat d'intercanvi. Tot i que la majoria de parades corresponia a persones que viuen a Cornudella, la gran difusió que ha tingut el mercat va motivar la participació gent del Masroig, Porrera, Margalef, Reus, Tarragona, etc., i es van muntar un total de 14 parades. Hi va haver-hi múltiples i curiosos intercanvis: des del típic troc de roba o de qualsevol altre objecte per un altre objecte, a trocs tan atípics com un faristol per un fetge de porc, una planta per una truita de patates, un llum per una firma contra l'especulació o l'exemple de dues nenes que varen anar a buscar al jardí de casa un ram de roses per intercanviar-lo per un billar de taula.

Dissabte es va demostrar que, de vegades, els diners no són els protagonistes i que el valor de les coses és, ni més ni menys, el que cadascú li dóna. L’èxit assolit en aquesta primera convocatòria anima que l'any vinent hi hagi una nova edició del mercat d'intercanvi que de segur comptarà amb més participants a Cornudella de Montsant.