diumenge, 19 de juliol del 2009

Activitats d'estiu

Cada estiu, el Parc Natural de Montsant programa un seguit d'activitats –conferències, exposicions, presentacions de llibres– amb l'objectiu de divulgar el patrimoni natural i cultural de la serralada i dels seus pobles. Aquestes activitats abasten tots els nuclis de població a excepció, enguany, d'Albarca.

Aquest any s'han previst un seguit de presentacions del llibre Montsant, parc natural, editat pel mateix Parc i per March editor, amb fotografies de Xavier Vaqué, durant els mesos de juliol i agost. I també, un seguit de conferències, en col·laboració amb Carrutxa, sobre les festes tradicionals als pobles de Montsant, la ramaderia a la muntanya, el treball de les dones... a més de dues exposicions. A casa, al tros, al carrer. Imatges de dones de Montsant és una exposició resultat del treball de recollida de fotografies antigues que es desenvolupa des de fa uns anys i incideix específicament en el paper de les dones en la vida quotidiana dels nostres pobles. Montsant, descobreix-lo és una exposició itinerant produïda pel PNMON.

Dins els actes de la diada «Gaudeix el parc en família», que enguany se celebra a Cornudella, es presentarà la recerca sobre el pas de la Guerra Civil pels pobles de Montsant.