diumenge, 18 d’abril del 2010

L'Ajuntament presenta les obres de millora de la xarxa d'aigua


En presència del conseller de Governació, Jordi Ausàs, l'Ajuntament de Cornudella va presentar ahir dissabte les obres realitzades en els últims anys –entre el 2004 i el 2009– per millorar l'abastament d'aigua potable als tres nuclis del municipi: Cornudella, Siurana i Albarca.
En un acte realizat a la Renaixença, l'alcalde Josep M. Castan va explicar, amb la projecció d'un seguit de mapes i fotografies dels treballs realitzats per solucionar el dèficit d'aigua que havia portat a les restriccions surant l'estiu a Cornudella, amb la construcció de nous dipòsits, i al bombeig d'aigua des d'aquesta xarxa cap a Siurana.


Les obres a Albarca, el març de 2009

Quant a Albarca, Josep M. Castan va comentar que havia estatla gran oblidada del municipi i que, després de molts anys de limitar-se a dir que no hi havia ni aigua, calia capgirar la situació. Albarca, va recordar, és una porta d'entrada al Parc Natural de la Serra de Montsant. Les obres per portar l'aigua a les cases de la població van suposar un trasbals –probablement, els carrers del poble no s'havien obert mai abans– però avui el veïnat pot comptar amb un servei tan bàsic com és l'aigua corrent.



L'alcalde i el conseller durant la presentació a La Renaixença

El conseller va destacar la importància de la feina realitzada i el valor pedagògic de l'acte ja que hi ha actuacions que són molt visibles mentre que d'altres, tot i que resten «sota terra» –en referència al soterrament de les canonades d'aigua–, són indispensables per a la millora de les condicions de la població. I va refermar la voluntat del govern de la Generalitat de donar suport a aquests projectes, repartint els recursos no tant per la quantitat d'habitants d'un territori, sinó per les seves necessitats reals.

Podeu trobar més informació a la publicació digital cornudellaweb