dijous, 18 d’agost del 2011

La festa fa poble



Aquests dies, Albarca ha viscut la seva Festa Major d'estiu, entre el 14 i el 17 d'agost. Ha estat com un miratge: la quantitat de persones, el conte de la princesa que volia una estrella pel seu aniversari, el sopar al carrer, la construcció d'un drac de vida efímera, els nanos, la cridòria alegre de la canalla, els aplaudiments mentre jugàvem a bitlles, la presentació de la revista, el concert de música tradicional...
La festa ha fet reviure un petit nucli de població que l'implacable evolució de la societat va deixar pràcticament buit. Aquest agost ens hem retrobat persones que fa molts anys que tenim casa al poble i d'altres que no acostumaven a venir. També fills i descendents del poble que vénen a ofici. El carrer ple de gent que es saluda i conversa al migdia d'un quinze d'agost... potser aquest és, en definitiva, el sentit profund de la festa.
A l'aplec a Montsant del dia 17, sembla que cada any hi ve més gent. A peu, n'hi ha que aprofiten per fer una caminada prèvia per la muntanya, o en vehicle, amb una ermita atapeïda de gent, el cant dels goigs i la tradicional fotografia de les noies que porten per nom Montsant.

[Estem preparant el recull d'imatges de la festa. Si hi voleu col·laborar, les podeu enviar a carxana@migdia.cat]

1 comentari:

Maite Blay ha dit...

Bon article i bona festa. Felicitats.