dissabte, 22 de setembre del 2012

Patrimonis verticals



Des del passat dia 19 de setembre i fins el 28 d’octubre es podrà visitar al Centre d’Interpretació del Parc Natural de Montsant, a la Morera de Montsant, l'exposició fotogràfica  "Patrimonis verticals", obra de Javier Puertas.

Javier Puertas, geògraf i fotògraf, ha realitzat diversos treballs fotogràfics des del món de la conservació, qui des de fa deu anys treballa professionalment a EUROPARC, principal fòrum dels gestors dels espais naturals protegits de l’Estat espanyol.

En aquesta ocasió, Javier Puertas ha volgut fixar en unes imatges espectaculars els valors patrimonials que ell mateix ha descobert i que ha captat amb la seva càmara pels diversos espais naturals d’arreu del món que ha visitat. El Parc Nacional dels Picos d’Europa i el d’Aigüestortes, la Serra de Gredos i la Serra de Tramuntana, juntament amb d’altres paisatges més llunyans com les cascades d’Iguaçú o la serralada de l’Atles marroquí, són algunes de les obres que es poden admirar en aquesta mostra titulada “Patrimonis verticals”.

Tal com assenyala el fotògraf, la seva mirada ha partit de fixar-se en la verticalitat dels territoris per així destacar-ne els valors naturals i culturals que hom hi pot gaudir. La força que transmeten els enfocaments verticals, magnifica, sens dubte, la natura més inaccessible i a la vegada aporta sensacions de tranquil·litat i silenci. L’objectiu d’aquesta mostra fotogràfica és contribuir a la difusió que la conservació dels espais naturals és compatible amb el desenvolupament sostenible del seu territori.

Més informació a la seu del Parc Natural de Montsant (Plaça de la Bassa, s/n, La Morera de Montsant – Tel. 977 827 310).