dilluns, 25 de juliol del 2011

Presentació a la Bisbal de Falset dels tallers "Imatge i memòria"



El proper dijous 28 de juliol, a les 19,30 i dins el marc de les Jornades Culturals que cada estiu s'organitzen a la Bisbal de Falset, Montserrat Solà, membre de Carrutxa, presentarà el material recollit dins el programa "Imatges i memòria. Recull de fotografies antigues" que des de l'any 2099 s'està realitzant en diversos pobles del Priorat, i especialment, als pobles que envolten la serra de Montsant.

Els tallers a la Bisbal de Falset s'han dut a terme de la mà de l'Associació de Dones "Boixerola" de la Bisbal de Falset i han comptat amb el suport de l'Ajuntament de la Bisbal i l'Ateneu Bisbalenc, lloc on s'ha realitat físicament el taller de forma mensual.

Durant els tallers s’han recollit quasibé 200 fotografies, ja sigui en suport de paper fotogràfic, postal o reproducció. Amb elles hem pogut «descobrir» com era el paisatge de Montsant, els oficis més comuns, les activitats econòmiques i de lleure –la celebració d’aplecs a les ermites, d'excursions …–, les manifestacions culturals, les festes familiars i religioses, els balls i la música, la indumentària a través dels retrats individuals o familiars, l’arquitectura de carrers i places avui transformades o inexistents, escenes d’escola i joc...

La xerrada i passi d'imatges tindrà lloc al teatre de l'Ateneu Bisbalenc.